Akciós telkek
Bejelentkezés
Telkek
Eladotelkek.hu
Telek hirdetés

Eladó Tanya Budapest, XVI. ker.

Felsőrákosi-rétek természetvédelmi területén állattartásra,kertészkedésre

Telek leírása:


2 x 345m2 szántó, rét ,gyep ,legelő besorolású.
A 345m2 terület ára / 200.000ft.
A 690m2 terület ára / 400.000ft

Felsőrákosi-rétek természetvédelmi területén állattartásra,kertészkedésre.Rákospatak közel.
X.ker.Állattartásra is zdasági épület építhető rá engedély nélkül.


Menekülj a zöldbe.Közelben a Rákospatak és több egyik a közvetlen telek szomszéd.Igy védett helyen van a terület és nem a pusztaság közepén.A terület egyik végén nagy fák adnak egész nap árnyéembe pedig egy óriási legelő,ahol egész nap lovak legelnek.A másik jó hír ,pedig az ,hogy tájvédelmi körzet ez a terület.

" greenfo hirek levedtek-a-felsorakosi-reteket"

"Felsőrákosi-rétek természetvédelmi terület névvel új, 164 hektáros területet nyilvánított védetté a Fővárosi Közgyűlés.

A terület Budapest X. kerület északi határán, a Rákosi-réteken található, amelyet délről a Keresztúri út és kisebb gyártelepek, északról pedig a XVI. kerület közigazgatási határa övez. Az új védett terület a Rákos-patak mentén fennmaradt lápi élőhelyeket, közöttük lápréteket és égerligeteket foglal magába, amelyek számos védett állat- és növényfajnak nyújtanak otthont.

Az új védett terület őrzését az önkormányzati természetvédelmi őrszolgálat látja el. Budapest mértani középpontjától mindössze 5 km-re található, de növény- és állatvilága csodálatos szépségében maradt meg. Később a Duna-Ipoly Nemzeti Park tüzetesen felmérte a réteket, a lápos területeket ex-lege listára vette. Ekkor egy ürgeállomány, sőt egy kis forrásláp is előkerült.
Köszönet ezért mindenkinek, döntéshozóknak és civileknek akik aktívan részt vettek a védetté nyilvánításban! A nagyobb feladat, a megóvás még csak ezután következik és ez jórészt a természetkedvelők, de főleg az ott lakók, vagy oda rendszeresen kijárók felelőssége lesz."

Kedves Érdeklődő !

Sok embert félretájékoztatnak erdő és földvásárlás esetén és a következők hangozhatnak el.

" Kár , hogy mi nem vehetjük meg. Csak akinek elővásárlási joga van."
Bárki vehet erdőt ,földet,rétet szántót stb. az is akinek nincs elővásárlási joga."

Amennyiben a 2 hónapos kifüggesztés alatt jelentkezne elővásárló,annak természetesen elővásárlási joga van,de ebből az eredeti vevőjelöltnek semmilyen vesztesége nincs hiszem a szerződésbe belefoglalják a következő mondatot.

" Amennyiben elővásárlási jogával az arra jogosult élni kíván úgy a vételár megfizetése mellett köteles a Vevők által megfizetett költségek megfizetésére is."

Ügyvédhez vagy közjegyzőhöz kell fordulni ,ha jogi kérdés van.Igy nem érheti meglepetés az embert.A 690m2 terület ára / 400.000ft

Egymás mellett vannak.

Egyben is eladó vagy külön külön ózni nem kell rá.

MÁTYÁSFÖLD Pesti határ út -nál

ÁLLATTARTÁSRA IS ALKALMAS 690m2 szántó, rét ,gyep ,legelő

KIS GAZDASÁGI ÉPÜLET ÉPÍTHETŐ RÁ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY NÉLKÜL !

Közös tulajdonban van 42824 HRSZ.-ú területből
.Rákosmenti TSZ-től kaptuk dolgozói kárpótlásként.

HASZNÁLAT SZERINTI VÁZRAJZ ALAPJÁN TELJES PONTOSSÁGGAL MEGÁLLAPÍTHATÓ A TELEK ELHELYEZKEDÉSE.EZT MÉG A RÁKOSMENTI TSZ. csináltatta.

Mátyásföldi repülőtér felől vagy a Keresztúri út felől a Lovasvölgyi utcán közelíthető meg.
Védett helyen van.A közvetlen szomszéd egy lovarda épülete ami pontosan a telekhatárnál helyezkedik el.
Nem építési telek ,de KIS GAZDASÁGI ÉPÜLET ÉPÍTHETŐ RÁ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY NÉLKÜL ! Rákos patakhoz közel. 95381m2 területből ELADÓ 690 m2
A FOTÓ A HIRDETÉSBEN MEGTALÁLHATÓ.
Felsőrákos 690 m2 X .kerület szántó rét gyep legelő
A helyi hatóságok tájékoztatása alapján a következő épithető rá :Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása,felújítása, valamint bővítése, melynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó50 m3 térfogatot és 3,0 m gerincmagasságot [3]." Szerszámos kamra vagy lakókocsi nem engedélyköteles,A területen új épitésű közmű nem létesithető.
Szabályozási terv szerint beépitésre nem szánt E_TG-X/2 /nagytelkes turisztikai erdő keretövezetbe tartozik.' / szántó,gyep.rét,legelő stb. /
.
.
Birtokomban van a X.kerületi önkormányzattól kapott levél,mely tájékoztatás ezzel a helyrajzi számmal kapcsolatban az építésügyi szabályokról,amit eltudok küldeni emailben.
'Nem emberi tartózkodásra szolgáló építményépítése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, melynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 50 m3 térfogatot és3,0 m gerincmagasságot [3]."

Adatok:


Ár: 200 000 Ft
Telek típusa: Tanya
Telek területe: 690 m2
Hely: Budapest - Budapest, XVI. ker., Pesti határút
Domborzat: sík
Közművek: csatorna nincs
gáz nincs
villany nincs
viz nincs

Hirdetés kód: 17128 | Feladva: 2018-04-09. 16:15

Fotó(k) a telekről:


Hirdető elérhetőségei:


Név: Hermán Zoltán [magánszemély]
Mobilszám: 305545094


Portál: Információk: Telkek Telkek megyék szerint
© 2007-2018 EladoTelkek.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Médiaajánlat | Súgó | Linkajánló